Kulinaria

Bajgle amerykańskie

Bajgle amerykańskie to jedne z najpopularniejszych produktów piekarniczych Ameryki, w szczególności Nowego Jorku, choć znane zostały one przed laty również w Europie. Pszenne bułki z dziurką – miękkie wewnątrz i z chrupiąca, aromatyczną skórką, idealnie smakują z omal każdym dodatkiem. American bagels zapiekane są zwykle bez niczego, choćby perfekcyjnie smakują też z cebulką, sezamem czy makiem, a już szczególnie ciekawe doznania gwarantują kubkom smakowym dodatki w postaci papryczki jalapenio, rodzynek czy również sera cheddar.

W Stanach Zjednoczonych Ameryki Północnej, American bagels można kupić w każdej niemalże piekarni,choćby nie brak również amatorów samodzielnych wypieków. W Polsce nadal brak miejsc, w których można aby rozkoszować się smakiem tych przepysznych bułeczek. Bajgle amerykańskie Warszawa, to wyjście vis a vis oczekiwaniom tych, którzy mieli szczęście spróbować nowojorskiego przysmaku podczas pobytu za oceanem, a także tych, którzy marzą o tym by go poznać i wzbogacić monotonię dotychczasowych lunchy, kolacji czy śniadań. Wykorzystywanie we współczesnym piekarnictwie nowoczesnych urządzeń do wyrabiania masy drożdżowej, sprawia, że wypieki takie, jak bułki z dziurką są zawsze na bardzo wysokim poziomie jakościowym.Połączenie tradycyjnej receptury i smaku z wieloletnim doświadczeniem piekarzy, sprawiają, że bajgle mają szansę zagościć na polskich stołach na bardzo dobre, tak jak to miało miejsce za oceanem. Bajgle amerykańskie Warszawa to gwarancja piekarnictwa na najwyższym poziomie i niezapomnianego smaku Ameryki na polskim stole.
Więcej: bagle warszawa.

FacebookTwitterGoogle+Share